lördag 30 januari 2016

Onlinekurs rally del 2

Detta tillfälle handlade om targets och targetträning. Target är ett hjälpmedel i träningen, det kan handla om handtarget där man använder sin egen hand som hunden får trycka nosen mot eller så är det en kloss, pall eller liten matta/lock som hunden ska sätta tassarna på olika sätt. Det finns även möjlighet att använda pinne som en target som hunden ska följa.
Jag använder gärna kloss eller pall för att få en snygg bakdelskontroll på hunden och då i både höger och vänster handling.


Att använda en matta/lock kan vara bra för att få hunden att springa till och ha farten med sig. I rallyn finns det ett moment i mästarklass som heter "Framåtsändande till kon" där hunden skall skickas framåt till en kon samtidigt som föraren stannat vid skylten. Sen går föraren framåt och tar med sig hunden framåt. Vi är långt från mästarklass så just nu lägger jag inget fokus på detta, men det är bra att ha med sig för framtiden.
En annan targetträning kan vara att runda föremål, en rolig träning som jag tänker träna på framöver. Det är bra på att börja med något som helst inte går att hoppa upp på, typ stolpe eller träd.


Jag kommer inte använda alla olika targetövningar, inte just nu i alla fall. Men det är bra att ha med sig i ryggsäcken och ta fram om det skulle behövas. Det är alltid gott att få lite nya sätt att komma på hur man kan träna fram något moment eller beteende hos hunden.

Inga kommentarer: