fredag 2 september 2016

Valpträff hos Tadpoles

Ronnys första kull hos Tadpoles är nu tre månader. Idag fick tre av systrarna som inte träffats sen de var åtta veckor träffas igen :) Det blev röj på hög nivå och tre yra höns som sprang runt i en gröt i trädgården. 
Det är skitsvårt att fota tre tokiga staffesystrar i rörelse

Till en början var de lite väl heta och visade mycket terrier för varandra. Vilda Vera var värst. Henne fick matte Elin lugna ner genom att hålla fast henne tills hon blev lugn. Det finns en bra metod att lugna hetsiga och spralliga valpar, speciellt terriers ;) Den metoden kallas för ryggsäcken och går ut på att sätta sig på huk med valpen mellan benen så man blir en mänsklig ryggsäck till valpen. När valpen lugnat sig kan man släppa den igen.

Vera försöker prata med Viggo
Vera, Juni och Belle är mycket lika i kroppen, de har lika långa ben allihopa. Juni har finast ansikte, hon är mest volym än så länge i ansiktet och har inte lika lång nos som Vera och Belle har. Alla tre har bra öron, vilket är bra för vi trodde nog Juni skulle få lite lätta öron men alla har perfekta öron. De ska bara växa i de lite till ;)



Ungdomarna fick leka av sig i en timma ungefär, sen kände vi att det räckte. Töserna var jätteduktiga på att tagga ner när vi sa åt dem att det var för hetsig lek. Eller sa åt dem....vi höll fast töserna tills dem var lugna innan vi släppte dem igen. Töserna gick från brottnings- och tugglek i en bröthög till att faktiskt springa runt och jaga varandra, stanna upp och tugga lite gräs bredvid varandra innan de sprang runt igen. Jag tror dessa tre töser kommer växa upp till tre duktiga tjejer med skinn på näsan och de kommer visa respekt för andra och inte hetsa upp sig i första taget. 

Varning för bildbomb!!!

Vera och Belle kampar
Belle
Tröttsamt att hänga med syrrorna

Fina Belle
Juni är söt som socker

Fint fokus på matte

Juni står som ett ljus

Inga kommentarer: