torsdag 20 oktober 2016

Tadpoles O-kull 6½ vecka

Nu är Ronnys andra kull 6½ vecka, snart flyttar de tre musketörerna till sina nya hem. Hanen Tadpoles Oskar Blues och tiken Tadpoles Ossett Gold kommer Elin spara på foder. Det var inte tanken från början men hon var så nöjd med denna kullen. Hon kommer inte ta någon mer kull på Pixie så därför vill hon vill hon spara för att fortsätta med "sina linjer".
Tiken Tadpoles Odell Drumroll har fortfarande sitt inverterade bett tyvärr så vi håller tummarna att hon inte kommer påverkas av detta i framtiden. Bett kan ändra sig genom livet hos hund så har hon tur ändrar det sig när hon byter tänder, det är bara att vänta och se. Ett bett som kallas inverted är då de nedre huggtänderna (canine) gå innanför de övre huggtänderna och har hunden otur går de upp i gommen så att det bli sår. Då är det bäst att dra ut dessa tänder, så hunden kan leva ett gott liv utan de.

Tadpoles Odell Drumroll


Tadpoles Oskar Blues


Tadpoles Odell Drumroll och Tadpoles Oskar Blues


Tadpoles Ossett Gold
Tadpoles Oskar Blues

Fina familjen
Dessa tre godingar var ju det gosigaste jag sett, de var lugna godbitar allihopa. Tjocka var de till tusen och mycket bredare än den första kullen. De hade bredare huvud allihopa än den första kullen. Att de var tjocka kan jag ju verkligen förstå då de andra var åtta stycken på samma mängd mat. Stackars mamma Pixies tuttar hängde nästan vid marken. Snart flyttar de så kan hon få komma i sin gamla form igen och få ordning på pälsen för den var inte vacker nu.




Syskonbus


Inga kommentarer: