torsdag 28 november 2013

Staffepromenad i Alingsås

I söndags var det dags för staffepromenaden som jag hade dragit ihop tillsammans med två vänner. Det var över en månad sedan vi bestämde detta och eftersom vi jobbar olika så fick det bli ett datum som passade oss alla. Med tanke på att vädret veckan innan hade varit lite si och så, med regn o rusk, var jag lite orolig dagarna innan att det skulle bli en regnig promenad med lite promenadsällskap.


Träffpunkten var tågstationen i Alingsås. Foto: Natalie Kleberger
 Vädret på promenaden var perfekt, strålande höstsol, +1 grad och knappt nån vind.  Detta gjorde att det kom många på promenaden, vi var nästan 25 personer samt några barn och 23 hundar. Dem flesta var staffar men det var även ett par stycken amstaffar samt två hundar av annan ras, vilka jag inte kommer ihåg nu.


Foto: Natalie Kleberger
Vi träffades på stationen i Alingsås, gick genom stan mot Nolhaga. Där gick vi upp genom Klämma och gick promenaden mot sjön Mjörn. Sedan vek vi av genom en skog, där dom byggt en spång att gå på.
Spången full med folk o staffar! Foto: Stina Matlak
Vi fortsatte promenaden genom Nolhaga, förbi djuren i barnens lantgård mot våran fikapaus. Vad vore en långpromenad i gott sällskap utan fika?? Inte en helt perfekt promenad i alla fall....
Foto: Natalie Kleberger






Promenaden var nästan 7 km lång och tog ungefär 2½ timma.  Sigge var grymt trött när vi kom hem och sov mesta delen av eftermiddagen och kvällen!!

Tack alla som kom och gjorde denna promenad till ett par riktigt trevliga timmar.

Inga kommentarer: