måndag 10 juli 2017

Staffespecialen Gränna

Varje år anordnar staffeklubben en raspecial i Gränna, alltid första helgen i juli. Fredag till söndag som är fullt med staffar som invaderat campingen i Gränna. Det är KM i rally, lydnad och agility samt utställning för rasspecialister influgna från England.
Jag anmälde Saga för utställning då jag vill att hon skulle ställas för en rasspecialist samt passa på när det är officiellt då hon ställdes i juniorklass 9-18 månader. Förväntningarna var absolut inte höga, bara kul att komma dit då det är hyfsat nära hemifrån.



Jag vet ju att hon är liten, hon är lite klen i kroppsbyggnaden och hon har litet huvud. Det var nog 36 stycken som tävlade i klassen och vi skulle gå in som nr 21 i ordningen, 3 timmar efter vi kommit dit var det våran tur. Saga skötte sig jättebra i ringen, var lite studsig mot domaren men det var ju väntat och domaren var ju så trevlig och härlig, precis som man tänker sig engelska kvinnor.



Hela dagen bland alla hundar och människor var Saga sprallig som hon brukar men hon var inte stressad utan kunde lugna ner sig när vi satt och väntade.
Hennes bedömning var ju som sagt väntad, hon fick ett VG (Very good) vilket jag är jättenöjd med, det är ju en stor klass och hon är ju som sagt ganska klen. Domaren var väldigt noga med att skriva mycket om hundarna så där tog det en lite extra tid på varje hund.



Inga kommentarer: